Ιερέας και δάσκαλος σε κάθε χωριό!
Οι κοινότητες ανέκαθεν αποτελούσαν το ζωντανό κύτταρο της πατρίδας μας. Με τα καταστροφικά σχέδια «Καλλικράτης» και «Καποδίστριας», διαλύθηκαν οι κοινότητες και ερήμωσαν τα χωριά μας. Τα χωριά που μας έτρεφαν υλικά και πνευματικά και κράτησαν τις παραδόσεις μας και τα έθιμά μας.
Tο κουδούνι του σχολείου και η καμπάνα της εκκλησίας είναι οι δυο ήχοι που κρατούν ζωντανή μια κοινότητα. Στα χωριά πάντα λέγαμε ότι ο ιερέας και ο δάσκαλος είναι αυτοί που κρατούν την κοινότητα ζωντανή και εμπνέουν τους ανθρώπους. Ήταν το στήριγμα της κοινότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι αναπολούμε με μελαγχολία τις ελληνικές ταινίες που μέσα από την οθόνη μας μεταφέρουν στα αγνά τοπία και στις μυρωδιές του χωριού.
Στη ΝΙΚΗ δίνουμε μεγάλη σημασία στα χωριά και στις κοινότητες. Γι’ αυτό και στις θέσεις μας συμπεριλαμβάνουμε μια σειρά από προτάσεις. Σχεδιάζουμε το αύριο της ελληνικής υπαίθρου με τεχνικοοικονομική στήριξη των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα (γεωργούς και κτηνοτρόφους) για να οδηγηθούμε σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση που τόσο έχει ανάγκη η ερημωμένη πατρίδα μας.
Η πολιτεία οφείλει να διορίζει τον απαραίτητο αριθμό ιερέων σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν, διότι προσφέρουν πνευματικό, κοινωνικό και εθνικό έργο. Στα ερημωμένα χωριά μας είναι η μόνη παρουσία που παρηγορεί και βοηθάει τα λίγα σεβάσμια γεροντάκια που έχουν απομείνει εκεί. Εξάλλου οι ιερείς δεν είναι πραγματικοί δημόσιοι υπάλληλοι. Τους αποδόθηκε ιστορικά η θέση δημοσίου υπαλλήλου, επειδή η Εκκλησία ως Μητέρα και Τροφός έδωσε σχεδόν το σύνολο της περιουσίας της στο Δημόσιο, όταν αυτό πάλευε να ορθοποδήσει. (Αν αυτή η περιουσία του Δημοσίου ξεπουλιέται σήμερα αντί πινακίου φακής σε ξένα χέρια, υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις που επί δεκαετίες διαφεντεύουν την πατρίδα). Επομένως, η επιβολή από τη μνημονιακή τρόικα της ποσόστωσης 5 συνταξιοδοτήσεων προς 1 νέα θέση, είναι εντελώς παράλογη όταν αναφερόμαστε σε λειτουργούς του Υψίστου, που η παρηγοριά και η ζωντάνια που χαρίζουν στα χωριά μας είναι πολύτιμη.
Παράλληλα, προγραμματίζουμε να λειτουργούν σχολεία ακόμα και σε οικισμούς με τρία παιδιά. Τα νέα ζευγάρια πρέπει να βρουν τις συνθήκες που θα τα κάνουν να δημιουργήσουν οικογένεια στην ύπαιθρο και να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους, μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον που θα τους προσφέρει τα προς το ζήν και ένα πραγματικά καλύτερο τρόπο ζωής και όχι μια επίπλαστη υλική ευμάρεια.
Η ΝΙΚΗ θα αγωνιστεί για την αναγέννηση και την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου, μἐχρι τελικής νίκης!